Ervaringen

Mindfulness Minded Trainingen

Ervaringen van deelnemersEen hele fijne training met een goede combinatie van theorie, oefeningen,feedback, opdrachten voor thuis en evaluatie met elkaar. Een hele bekwame trainer met veel ervaring, die oprechte interesse toont, veel rust en een hele prettige sfeer in de groep creëert met ruimte voor vragen en feedback.

Leanne (Waardering: 9)De training is een goed middel om beter te leren omgaan met de ervaringen die het leven je aanbiedt. Onbewust en subtiel veranderen je reacties op stressvolle prikkels, waardoor het hele leven er heel anders uit gaat zien. De trainer is ervaren, biedt goede voorbeelden en inzichten en geeft ook genoeg ruimte als er even ruimte nodig is. Al met al denk ik dat dit een van de beste trainingen is die ik gevolgd heb, ook al weet ik zeker dat ik de volle effecten nog lang niet allemaal gemerkt heb.

Cindy Meinders (Waardering: 8)Door mindfulness heb ik veel geleerd over mijzelf en hoe ik in het leven sta. Ik heb best moeite om mijn echte gevoelens te uiten en te voelen. Tijdens deze training kreeg ik hier ruimte voor. Voor die ruimte en de veilige sfeer wil ik Rob bedanken. Door de oefeningen heb ik echte ontspanning kunnen ervaren en de rust en ontspanning van de oefeningen ook kunnen toepassen in het dagelijks leven. De energie die ik vooral kwijt raakte door piekeren kan ik nu beter begeleiden. Ik heb sinds de laatste weken van de training meer energie, wat zorgt voor een positievere kijk op het leven. Ik was mij bewust van de glimlach op mijn gezicht. Dit is mijn motivatie. Bedankt Rob.

Brenda (Waardering: 9)Wat mij vooraf erg aansprak was de achtegrond van de trainer. Als consultant ben je gewend om de dingen pragmatisch te benaderen en dat kwam er tijdens de cursus ook goed uit. In deze mindfulness cursus wordt in een aantal lessen op een heldere en gestructureerde wijze uiteengezet met welke valkuilen je als westerling in het dagelijkse leven te maken hebt. Door hier eens bij stil te staan en te leren om met deze valkuilen op een andere manier om te gaan kun je de kwaliteit van je leven verbeteren. Dat is wat ik van deze cursus heb geleerd en ik kan deze cursus dan ook van harte aanbevelen.

Johan (Waardering: 8)


Rob, bedankt voor de wijze waarop je deze mindfulness training verzorgd hebt. Ik ben heel blij met de handvatten die je mij gegeven hebt om in het hier en nu mijn rust te vinden, hoe de wind van het leven ook waait. Je bent een gedreven trainer met kennis van zaken en weet een veilige sfeer te creëren.

Miranda
(Waardering: 9)In eerste instantie had ik toch wel een beetje wazig idee hierover, maar na het intake gesprek was ik helemaal om. Het is zo fijn om met iemand te praten die weet waar jij het over hebt. En ja als je echt oefent wordt het een soort verslaving om te mediteren of gewoon stil te zitten en op je ademhaling te concentreren. Dat kan trouwens de hele dag door, wat heel fijn is om toe te passen ook tijdens je werk ( als de situatie dit toelaat). Ik raad het iedereen aan om deze training te doen, vooral als je een stresskip bent. Je leert hoe je de stress kunt beheersen en inzien hoe en waarom en waar het vandaan komt, zodat je ermee aan de gang kunt.

Rita
(Waardering: 9)


Al bij de eerste sessie een eye-opener van jewelste. Het is echt onvoorstelbaar wat een verschil een mindfulness training kan maken. Echt top! Bedankt Rob.

Arjen
(Waardering: 10)Beste Rob, het was heerlijk om op deze prachtige locatie de stilte bij mezelf toe te laten. Ook in de dagen erna kon ik merken dat ik in de drukte van het dagelijkse leven meer rust kon ervaren. Een aanrader voor iedereen die zichzelf een fijne stiltedag gunt.

Groet, Thessa Muijser (eigenaar praktijk voor therapie-coaching-mindfulness)Met aandacht en respect voor ieders inbreng en ervaring is Rob een goede reisleider geweest tijdens mijn ontdekkingsreis in Mindfulness. Tijdens de training is een stevige basis gelegd waar ik thuis zelf mee verder kan. De stiltedag was een waardevolle ervaring, die ik in de toekomst graag nog eens herhaal.

Marleen
(Waardering: 9)Ik was in het begin toch wat sceptisch, maar Rob heeft dat gevoel totaal weggenomen. De lesstof is heel goed te volgen en elke les heeft een inspirerend thema. Er wordt veel aandacht besteed aan de ervaringen van de deelnemers. Ik als stresskip kwam elke week als een heel ander mens de les uit. Ook de stiltedag was heel goed verzorgd en door het afwisselende programma heel goed te doen. Zeker voor herhaling vatbaar. Rob, bedankt!


Nadia Veer  (Waardering: 9)Ik ging de mindfulnesstraining in als dat het iets "zweverigs"zou zijn. Maar dit is absoluut niet waar. Ik heb er ontzettend veel aan gehad!  Ik heb mijn innerlijke rust terug. Ik ben nog dagelijks met mindfulness bezig. Ook de stilte dag was een verrijking! Bedankt Rob voor de vertrouwelijke omgeving die je gecreërd hebt zodat ik me op mijn gemak bij je voelde om deze training te kunnen volgen!

Paulien Bruin
 (Waardering: 10)De mindfulness training kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik heb met grote motivatie en enthousiasme deelgenomen aan de training. Rob weet meteen een sfeer van vertrouwen en rust te creëren waardoor ik mij direct op mijn gemak voelde. Ik heb geleerd meer op mezelf te vertrouwen en bewuster keuzes te maken, ook heb ik ontdekt dat ik momenten van stilte nodig heb om in balans te blijven. Het hoogtepunt van de training was toch wel de stiltedag, een bijzondere ervaring! Ik ben zeker van plan te blijven oefenen en te gaan experimenteren met mindfulness en kinderen. Ik kom graag nog eens terug voor een herhalingstraining/dag. Rob, heel erg bedankt!

Norah
(Waardering: 9)Lieve Rob,

Ik kijk terug op een waardevolle, inspirerende en intense 8-daagse training, waarin ik handvatten kreeg om te leren omgaan met stress en innerlijke onrust. Aandachtig en vooral vriendelijker zijn in het moment, is een heerlijke openbaring geworden. Mindfulness is  nu een onderdeel van mijn leven. Hierdoor ervaar ik dagelijks meer rust en helderheid. Ook de stiltedag was een verrijking en bracht nieuwe energie.


Irma
 (Waardering: 9)Rob, bedankt voor je geweldige inzet. Je hebt de training vol overgave en veel plezier gegeven. Het was een fijne ervaring. Mijn kijk op de wereld en mezelf is sterk veranderd. Ik heb geleerd bewust keuzes te maken, meer in het hier en nu te zijn/leven en goed voor mezelf te zorgen. Dit levert mij veel kracht en energie, waarmee ik weer meer voor anderen kan betekenen. Kortom, het volgen van een Mindfulness training is echt een mooi cadeau geven aan jezelf. En waar je omgeving ook van profiteert en mee kan genieten.


FatimaDoor mindfulness ben ik me wederom bewust geworden dat het belangrijk is dat ik goed voor me zelf wil zorgen en mijn leven een stuk rustiger wordt als ik in het NU leef. Ik heb genoten van de mindfulness training. Alles was tot in de puntjes verzorgd en Rob komt heel natuurlijk en authentiek over. De training was heel goed opgebouwd door een goede mix van oefeningen en theorie.


Rene KalkerRob is een gedreven mindfulness trainer met veel kennis van zaken. Hij weet een sfeer van vertrouwen en welbevinden te creëren. Hierin wordt het mogelijk te ontdekken wat je zelf echt nodig hebt en waarmee je jezelf kan voeden. Het heeft mij een veel groter bewustzijn gebracht van het verschil tussen hoe ik van dag tot dag bezig ben, en hoe ik me zou willen voelen. En daarnaast het inzicht in hoe je dat verschil zou kunnen verkleinen door het toepassen van mindfulness. Ik vond het een geweldige belevenis.   


CharlotteDe cursus had een mooie, logische progressie. Ik had het gevoel dat we in elke bijeenkomst een stap dieper gingen. Rob heeft een hele rustige manier om de materie uit te leggen en zijn kalmte zorgde voor een heel ontspannen sfeer.   


Tobias LundgrenDoor een prachtige kans die zich voordeed om deel te nemen aan de mindfulness training en de vele enthousiaste verhalen die ik hierover gehoord had, was ik nog steeds enigszins sceptisch gaan deelnemen aan de training. Sceptisch omdat ik nog niet overtuigd was wat het mij persoonlijk kon brengen. Natuurlijk had ik verwachtingen aan het begin van de training. Misschien was het ook wel de angst dat ik gevoelens tegen zou komen waar ik liever niet te dichtbij wilde komen. Het mooie van mindfulness is echter, dat je gevraagd wordt om alle verwachtingen te laten zijn voor wat ze zijn en bewust tijd te nemen om eens volledig stil te staan bij jezelf. Misschien klinkt dit heel klein, maar toch is het iets waar je altijd maar aan voorbij gaat. Aan jezelf! Juist vanuit de rust die er ontstaat, creëer je weer mogelijkheden en nieuwe inzichten. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben nu beter in staat om mijzelf te concentreren, ben ook dichter bij mijzelf gekomen en heb geleerd dat ik niet altijd direct een antwoord klaar hoef te hebben. Rob neemt je op een zeer prettige en veilige manier mee in deze reis. Hij is als geen ander is staat zijn visie met je te delen en de handvatten aan te reiken die je kunnen helpen je eigen weg te vinden. Het mooie wat ik daarvan vind is dat je nooit het gevoel hebt dat er een trainer voor je staat, maar een enthousiaste verteller, die je wilt meenemen in de wereld van mindfulness!   

Dennis Struis

Copyright @ All Rights Reserved