De Training

Mindfulness Minded Trainingen

De Training


Praktische informatie

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. De training is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde MBSR/MBCT programma. De deelnemersgroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Hierdoor is het mogelijk om voldoende aandacht aan iedere deelnemer te geven. Voor data zie de Agenda pagina en voor de locatie zie de Locatie pagina. Aanmelden kan via de Contact pagina.Ervaringsgericht

De training is ervaringsgericht opgezet. Dit betekent dat er tijdens de training veel oefeningen (o.a. Vipassana meditatie en Hatha yoga) gedaan worden en aan de hand hiervan ervaringen gedeeld worden. Deze ervaringen spelen een belangrijke rol in de training. De theorie die tijdens de training besproken wordt, ondersteunt de inzichten die we aan de hand van de ervaringen opgedaan hebben. Elke week wordt er een ander thema behandeld.   

Thuis oefenen

Naast het bezoeken van de bijeenkomsten wordt aan de deelnemer gevraagd om gedurende de 8 weken van de training 1 uur per dag te besteden aan eigen beoefening en huiswerkopdrachten. De huiswerkopdrachten variëren van het toepassen van Mindfulness in de praktijk tot het bijhouden van dagelijkse ervaringen.

Gedurende 8 weken vraagt de Mindfulness training best een aanzienlijke tijdinvestering. Ik zou je echter met klem willen adviseren om jezelf deze tijdinvestering te gunnen. Het is uiteindelijk een investering in jezelf. Bedenk dat je lopen en fietsen ook niet in één dag geleerd hebt. En zo is het ook met Mindfulness. De dieptewerking van Mindfulness heeft tijd en beoefening nodig om zich in elke cel van je lichaam te kunnen nestelen.

Copyright @ All Rights Reserved